Ruim 666.000 mensen hebben een petitie getekend waarin Snapchat wordt opgeroepen om terug te keren naar het oude ontwerp.

Snapchat bracht een week geleden een grote update uit. Daarin worden andere berichten van media en vrienden gescheiden. Ook op andere vlakken is de app aangepast.

De Snapchat Stories, die na 24 uur verdwijnen, staan voortaan boven de individuele Snaps en directe berichten. Voorheen stonden deze verhalen bij berichten van media.

Op Change.org staat een petitie voor de terugkeer van het oude ontwerp. Inmiddels zijn ruim 666.000 handtekeningen verzameld.

Simpeler

Snapchat voerde de verandering door om het gebruik van de app simpeler te maken. Dat is volgens de Australische maker van de petitie, Nic Rumsey, niet gelukt. "Veel gebruikers vinden dat het juist lastiger is geworden", schrijft hij.

In een statement aan The Guardian laat moederbedrijf Snap weten niet van plan te zijn om terug te gaan naar de oude app. "Grote updates zoals deze zijn mogelijk even wennen, maar we hopen dat gebruikers de veranderingen uiteindelijk gaan waarderen."