Berichtenapp Whatsapp wordt vanaf 31 december van dit jaar niet meer ondersteund op Windows Phone 8.0 en BlackBerry. Het is vanaf die dag niet meer mogelijk om de app te gebruiken op telefoons die op deze besturingssystemen draaien.

Dat heeft Whatsapp bekendgemaakt op zijn website.

Het gaat om smartphones die draaien op BlackBerry OS, BlackBerry 10 en Windows Phone 8.0. Whatsapp stelt dat desbetreffende besturingssystemen niet "de middelen bieden om in de toekomst de features van onze app uit te breiden".

Tegenover Whatsappen.nl bevestigt Whatsapp-directeur Jan Koum dat de app op deze besturingssystemen niet langer bruikbaar is na 31 december. 

De ondersteuning voor BlackBerry OS en BlackBerry 10 zou oorspronkelijk al eind vorig jaar worden stopgezet, maar werd daarna meermaals verlengd. Met betrekking tot Windows Phone 8.0 raadt Whatsapp gebruikers aan om hun telefoon te updaten naar versie 8.1 of nieuwer. 

Per 31 december 2018 stopt ook de ondersteuning voor Nokia S40, vanaf 1 februari 2020 werkt Whatsapp niet meer op smartphones met Android-versie 2.3.7 of ouder.