Snapchat gaat zijn app simpeler maken. Een van de vernieuwingen is dat vrienden niet langer in hetzelfde overzicht staan als berichten van media.

Dat heeft moederbedrijf Snap woensdag bekendgemaakt. 

De vernieuwing van de app werd eerder na tegenvallende kwartaalcijfers aangekondigd. Volgens Snap-directeur Evan Spiegel was dat nodig, omdat de app "moeilijk te begrijpen" is en daarom versimpeld moet worden.

In het vernieuwde Snapchat worden berichten van vrienden en media niet langer op hetzelfde scherm getoond. Alle posts van vrienden verschijnen links van de camera, terwijl berichten van uitgevers aan de rechterkant komen te staan. Dat geldt ook voor berichten van mensen die de gebruiker niet persoonlijk kent maar wel volgt, zoals beroemdheden.

Snapchat-baas legt nieuwe ontwerp van app uit
63
Snapchat-baas legt nieuwe ontwerp van app uit

Vrienden en media

In het vriendenoverzicht worden mensen bovenaan gezet waarmee de gebruiker het meeste communiceert. Hiervoor maakt Snapchat gebruik van een nieuw 'beste vrienden'-algoritme.

De opstelling van de nieuwe 'Discover'-pagina wordt afwisselend ingevuld door algoritmes en menselijke curatie. Na verloop van tijd worden verhalen in dit scherm steeds meer gesorteerd op basis van persoonlijke interesses. 

De vernieuwde Snapchat-app verschijnt later deze week "voor een klein aantal gebruikers". In de komende weken komt de update beschikbaar voor iedereen op iOS en Android.