Samsung heeft een app ontwikkeld waarmee kleurenblinde gebruikers hun Samsung-tv zo kunnen instellen dat zij toch alle kleuren zien.

De Samsung SeeColors-app voor Android biedt een test voor kleurenblindheid. Zo kunnen mensen testen of zij kleurenblind zijn, en blijkt ook welke kleuren zij niet of minder goed waarnemen.

De uitslag van die test kan vervolgens worden gebruikt om een ander kleurprofiel op qled-tv's van Samsung in te stellen. Dat profiel past bij het type kleurenblindheid, en moet ervoor zorgen dat kleurenblinden toch het volledige kleurenspectrum op de tv zien.

Samsung app-laat kleurenblinden volledig kleurenspectrum zien op tv
102
Samsung app-laat kleurenblinden volledig kleurenspectrum zien op tv

Alleen voor Samsung

Samsung heeft voor de app samengewerkt met professor Klara Wenzel van de Technische Universiteit van Boedapest en het Hongaarse bedrijf Colorlite. Dat bedrijf heeft de kleurentest ontwikkeld die de mate van kleurenblindheid vaststelt.

De app werkt met alle Samsung qled-tv's met de nieuwste software, en is beschikbaar voor de Galaxy S6, S7, S8 en Note 8. De app kan het kleurenprofiel van de smartphone zelf niet aanpassen. Samsung biedt zijn qled-tv's sinds dit jaar aan in Nederland, de app werkt niet met oudere Samsung-tv's.