Snapchat-gebruikers kunnen voortaan in één keer tot een minuut lang video opnemen, en daar naderhand video's van tien seconden uit kiezen.

De nieuwe Multi-Snap-functie is volgens Snapchat bedoeld om te zorgen dat gebruikers niet per ongeluk het juiste moment mislopen bij het opnemen van een video.

Tot nu toe konden video's van maximaal tien seconden worden opgenomen. Gebeurde er na die tien seconden iets leuks, kon niet direct een nieuwe opname worden gestart.

Met de nieuwe functie blijft de camera na een opname van tien seconden doorlopen zolang gebruikers de opnameknop ingedrukt houden. Maximaal kunnen zo zes filmpjes van tien seconden achter elkaar worden gemaakt.

Na het opnemen kunnen de filmpjes stuk voor stuk worden aangepast of uit de serie worden verwijderd. Bij publicatie worden de filmpjes allemaal ineens in chronologische volgorde gedeeld.

Tint Brush

Daarnaast voegt Snapchat de functie Tint Brush toe. Daarmee kan een kleur in een foto makkelijk in een andere kleur veranderd worden.

Gebruikers hoeven het object dat ze van kleur willen veranderen enkel te omcirkelen en een kleur te kiezen, de app doet de rest automatisch.

De Tint Brush-functie wordt woensdag uitgerold voor zowel Android- als iOS-gebruikers van Snapchat. De Multi-Snap-functie is er in eerste instantie alleen voor iOS, op Android komt de functie later.