Webwinkelgigant Amazon werkt mogelijk aan een nieuwe chatapp genaamd Anytime, die moet concurreren met diensten van Apple, Facebook en Google.

Dat blijkt uit een enquete van het bedrijf in handen van AFTV News. Hierin wordt gebruikers gevraagd welke functies ze graag willen zien bij de chatdienst.

Volgens de enquetetekst moet Anytime een chatdienst worden die zich richt op gesprekken via tekst, audio en video. Daarnaast kunnen gebruikers foto’s met filters bewerken en delen, of stickers en GIF-animaties verzenden.

Amazon zou beloven de chatdienst te beveiligen met versleuteling, al is het onduidelijk of daarbij end-to-end encryptie wordt benut.

Het bedrijf heeft nog niet gereageerd op de gelekte informatie. Het is ook nog onduidelijk wanneer de mogelijke chatapp zou worden uitgebracht.

Chime

Eerder dit jaar bracht Amazon de zakelijke chatapp Chime uit. Met Anytime lijkt het bedrijf zich meer te richten op gewone gebruikers.

De webwinkel richt zich steeds meer op internetdiensten. Zo bracht het techbedrijf eerder zijn slimme Echo-luidspreker op de markt, die met stemcommando’s bediend kan worden. De Echo is nog niet in Nederland beschikbaar.