Instagram test foto's delen met zelfgekozen groep volgers

Instagram test een favorietenfunctie, waarmee gebruikers meer controle krijgen over wie hun foto's en video's te zien krijgen.

De favorietenfunctie is op dit moment beschikbaar voor een klein deel van de gebruikers, schrijft The Verge, na een gesprek met productieleider Robby Stein van Instagram.

Met de optie kunnen mensen aangeven welke van hun volgers de upload kunnen zien door een lijst van favorieten te maken. Zo krijgen ze meer controle over hun publiek. Gebruikers die aan de lijst worden toegevoegd of daar vanaf worden gehaald, krijgen er geen melding van. Wel kunnen volgers zien dat ze als favoriet zijn bestempeld als er een groen icoon boven de berichten staat.

Intiem

Er is geen limiet voor het aantal mensen dat gebruikers kunnen toevoegen, maar Instagram verwacht dat dit aantal gemiddeld tussen de tien en dertig mensen zal liggen. Volgens Stein moet de favorietenfunctie ervoor zorgen dat het gebruikers een intiemere band met elkaar geeft.

"Instagram moet het gevoel geven dat je meer verbonden bent met de mensen die je volgt", zegt Stein. "Zelfs als je verspreid over de wereld woont, voelt het alsof je samen bent. Dat streven we na als kern van ons product." Het is onduidelijk wanneer en of de functie wereldwijd wordt uitgerold.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie