Snapchat heeft 'Snap Map' toegevoegd. Hiermee kunnen gebruikers op een kaart tonen waar hun vrienden zijn en direct verhalen afspelen.

De functie Snap Map is met de meest recente update voor Snapchat geïntroduceerd. Gebruikers vegen twee vingers naar elkaar toe op het camera-scherm om een wereldkaart te openen. Hierop valt in- en uit te zoomen om te zien waar vrienden en gebeurtenissen zijn.

De kaart geeft onder meer de locatie van vrienden weer. Het is voor gebruikers altijd mogelijk om de optie (tijdelijk) uit te schakelen, als de locatie even niet openbaar hoeft.

Het is daarnaast mogelijk om direct een gesprek met vrienden te starten, door op hun cartoonpoppetjes te tikken. Als een groep vrienden bij elkaar is, kunnen ze een groepschat starten.

In de buurt

Op de kaart zijn ook snaps te vinden van onbekenden. Het gaat dan bijvoorbeeld om bepaalde events of drukbezochte locaties die met cirkeltjes worden weergegeven. Verder zijn er hitteplekken op de kaart te zien, waar gebruikers op tikken, om te zien wat er in de buurt gebeurt.

Zoals gebruikelijk op Snapchat worden alle geposte video’s en foto’s na 24 uur automatisch verwijderd.

Zenly

Volgens TechCrunch is de Snap Map-functie ontwikkeld na een overname van de startup Zenly, voor een bedrag tussen de 250 en 350 miljoen dollar. Snapchat heeft de overname niet publiekelijk bevestigd.

Ook Zenly maakt het mogelijk om op een kaart te zien waar vrienden zich bevinden. Snapchat zou van plan zijn om de Franse startup zelfstandig te laten bestaan.