Instagram Stories heeft 250 miljoen actieve gebruikers

Instagram Stories heeft in nog geen jaar tijd meer dan 250 miljoen dagelijks actieve gebruikers weten te verzamelen.

Dat zegt Facebook-hoofd sales Carolyn Everson tegen CNBC. Concurrent Snapchat heeft volgens zijn meest recente beurscijfers uit mei in totaal zo'n 166 miljoen actieve gebruikers.

Snapchat heeft zijn Stories-functie al sinds oktober 2013, Instagram voegde vrijwel dezelfde functie in augustus 2016 toe aan zijn app. Het aantal gebruikers groeide daarna snel: na twee maanden had Instagram Stories al 100 miljoen actieve gebruikers, in april van dit jaar werd de mijlpaal van 200 miljoen gebruikers gepasseerd.

Volgens Everson zijn een derde van de Instagram Stories-gebruikers bedrijven, en 1 miljoen accounts zijn van adverteerders. Het totale aantal actieve Instagram-gebruikers ligt volgens het sales-hoofd nog steeds op 700 miljoen, net als eind april.

Gekopieerd

Instagram-CEO Kevin Systrom zei zich in mei te storen aan het verwijt dat Instagram de Stories-functie van Snapchat heeft gekopieerd, hoewel hij wel toegeeft dat Snapchat eerder was.

"Uitvoering is belangrijker dan originaliteit", zei Systrom toen. Hij vergelijkt de Stories-functie met hashtags, die door Twitter werden geïntroduceerd maar later ook door onder meer Instagram en Facebook werden overgenomen.

Bij de Stories-functies van zowel Snapchat als Instagram maken gebruikers korte video's en foto's die 24 uur door anderen te bekijken zijn. Bij beide versies kunnen tekst, emoji en tekeningen worden toegevoegd. Instagram nam onlangs ook de gezichtsfilters over die Snapchat al langer had.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie