Instagram meldt voortaan als foto's en video's gesponsord zijn

Foto's en video's die Instagrammers tegen betaling als promotie plaatsen, krijgen binnenkort een eigen label en zijn zo beter herkenbaar.

Nu is het vaak nog onduidelijk als Instagram-gebruikers betaald krijgen voor het plaatsen van een foto of video. Soms zetten zij dan bijvoorbeeld #ad of #sponsored in de beschrijving, maar een officiële manier was er nog niet.

Dat verandert binnenkort, met een label voor gesponsorde media dat boven de foto of video komt te staan, meldt Instagram Business. Waar normaal gesproken een plaatsnaam staat, komt dan de staan welk bedrijf voor het plaatsen van de foto of video betaalt.

Het nieuwe sponsor-label staat bovenaan

Het nieuwe sponsor-label staat bovenaan

De nieuwe functie werkt zowel met normale foto's en video's op Instagram, als bij de Stories-functie. Bedrijven en Instagrammers die het nieuwe label gebruiken, kunnen in het Facebook Page Insights-overzicht het bereik van hun gesponsorde bericht bekijken.

Vooralsnog heeft Instagram geen manier om gebruikers te dwingen het label te gebruiken. Tegenover Wired zegt Instagram dat het gebruikers eerst bekend wil maken met het label en feedback wil verzamelen. Daarna zullen de voorwaarden van Instagram worden aangepast, en zal het bedrijf ongelabelde gesponsorde berichten mogelijk aanpakken.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie