Apple laat gebruikers met bedrijven chatten via iMessage

Apple voegt aan iOS 11 een nieuwe app toe, Business Chat genaamd. Hiermee kunnen klanten via berichtenapp iMessage in contact komen met bedrijven.

Business Chat werd maandag al genoemd op de website van Apple, maar sinds vrijdag is de app ook te proberen voor bedrijven.

Klanten kunnen er pas gebruik van maken als de app officieel is gelanceerd. Dat gebeurt mogelijk wanneer iOS 11 later dit jaar wereldwijd wordt uitgerold.

Geïnteresseerde bedrijven kunnen zich reeds aanmelden. Het contact met klanten verloopt voor de bedrijven via bestaande klantenserviceplatformen als Salesforce en LivePerson. Klanten chatten via Apples berichtenapp iMessage.

App-integratie

Zij kunnen een chat starten met een van Business Chat gebruikmakend bedrijf via onder meer Siri, Spotlight of Apple Maps. Apple biedt bedrijven ook de mogelijkheid om een koopknop te tonen aan klanten. Betaling vereist echter Apple Pay, dat slechts in een beperkt aantal landen beschikbaar is.

Verder wordt bij chatten met een bedrijf gebruikgemaakt van zogeheten voorspellende tekst. Als de klant om zijn of haar adres of telefoonnummer wordt gevraagd, dan kan dit met een druk op de knop worden ingevuld.

Ook ondersteunt Business Chat integratie van apps voor iMessage, zodat klanten binnen de berichtenapp zaken kunnen regelen waarvoor normaliter de losse app van een bedrijf vereist is. 

Andere techgiganten, waaronder Facebook en Twitter, werken ook aan integratie van klantenservice binnen hun apps, bijvoorbeeld in Facebook Messenger en Whatsapp.

Doneren

Uit aangepaste richtlijnen voor de vernieuwde App Store blijkt ook dat Apple vanaf heden donaties toestaat binnen apps. Gebruikers mogen van Apple via in-app aankopen geld doneren aan "makers van digitale content", bijvoorbeeld een populaire YouTube-persoonlijkheid die aan het livestreamen is.

Daar zou dan wel eerst een functionaliteit voor ingebouwd moeten worden. Ook moet dertig procent van de inkomsten afgedragen worden aan Apple.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie