Apple beperkt hoe vaak apps om beoordelingen kunnen vragen

In nieuwe voorwaarden voor app-ontwikkelaars beperkt Apple hoe vaak apps kunnen vragen om beoordelingen van gebruikers.

Veel apps tonen pop-upvensters waarin gebruikers worden gevraagd om een beoordeling achter te laten in de App Store. Sinds kort bestaat er een standaardmanier om dit te doen, maar veel apps gebruiken zelfgemaakte venstertjes, die soms tot ergernis leiden.

Vrijdag ontdekte 9to5Mac in de nieuwe voorwaarden dat dat niet meer mag. Ontwikkelaars moeten de officiële beoordelingsmethode gebruiken. Die officiële vensters mogen maximaal drie keer per jaar worden getoond door een app en stellen gebruikers in staat om een sterrenbeoordeling achter te laten zonder de app te verlaten.

Als een gebruiker al een recensie heeft achtergelaten, kan de pop-up niet nogmaals worden getoond. Dit kan ook niet als een app een grote update heeft gehad en de ontwikkelaar graag nieuwe recensies wil binnenslepen.

Uitschakelen

In de instellingen-app van iOS 11, de nieuwe versie die in de herfst verschijnt, wordt het mogelijk om de beoordelingsvensters in één keer helemaal uit te schakelen. Geen enkele app kan ze dan nog laten zien.

Het is nog niet duidelijk hoe streng Apple de nieuwe regels zal handhaven. Sommige officiële regels van de App Store worden niet of nauwelijks gebruikt om apps te weren, maar vermoedelijk zullen veel ontwikkelaars hun apps in ieder geval aanpassen om aan de nieuwe regels te voldoen.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie