De NS Reisplanner Xtra-app is van een grote update voorzien. Deze voegt onder meer vertrektijden toe voor de bus, tram, metro en veerboot, waardoor reizigers voortaan met de app van deur tot deur kunnen plannen.

De update is beschikbaar voor zowel iOS als Android en huidige gebruikers zouden deze voor 19 juni aangeboden moeten krijgen, meldt de NS.

Naast overige ov-informatie laat de nieuwe Reisplanner-app ook zien of op het station van aankomst nog OV-fietsen beschikbaar zijn. Ook kan tijdens de reis actuele informatie worden opgehaald over de positie van bijvoorbeeld een bus waar een reiziger op over moet stappen.

De app biedt ook de mogelijkheid om op het beginscherm een widget te plaatsen die bijvoorbeeld altijd de eerstvolgende vertrekkende bussen toont van een halte in de buurt.

Daarnaast is de indeling van de app veranderd. In plaats van een hamburgermenu aan de linkerkant van het scherm staan er nu standaard onderin het scherm enkele tabbladen, waaronder één voor storingen. Via een cijfer bij het storingicoon is direct te zien of er veel problemen op het spoor zijn.