Q-Park heeft zijn app vernieuwd, waardoor het mogelijk is om via de app voor zowel garages als straatparkeren te betalen.

De app verstuurt vanaf nu een bluetooth-signaal via de smartphone, waardoor de slagboom bij parkeergarages van Q-Park automatisch opengaat.

De toegansapparatuur van alle Q-Park-garages moet daar wel voor worden aangepast. De eerste garage die aangepast wordt is die in Maastricht. Vanaf 19 juni kan daar gebruik gemaakt worden van de nieuwe applicatie. Andere parkeergarages volgen later dit jaar.

Daarnaast is het mogelijk om te betalen voor het parkeren op straat vanuit dezelfde applicatie. "Dit is de enige app in Nederland waarmee je zowel het parkeren in de garage als op straat kunt afrekenen", zegt Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland. "Bij concurrerende apps heb je toch nog altijd een aparte kaart nodig om parkeergarages in te kunnen rijden."

Het gebruik van de app is gratis, al wordt er wel 0,37 euro gerekend voor transactiekosten bij het parkeren op straat. De applicatie is vanaf 19 juni te downloaden voor iOS, in de herfst komt er ook een versie voor Android.