Instagram-CEO vindt Stories-functie geen Snapchat-kopie

Instagram-CEO Kevin Systrom stoort zich aan het verwijt dat Instagram de Stories-functie van Snapchat heeft gekopieerd, hoewel hij wel toegeeft dat Snapchat eerder was.

"Uitvoering is belangrijker dan originaliteit", zegt Systrom in gesprek met The Wall Street Journal. Wat critici kopiëren noemen, noemt Systrom concurrentie.

Instagram voegde in augustus 2016 een eigen Stories-functie toe, waar Snapchat die al in 2013 introduceerde. Inmiddels hebben ook WhatsApp, Messenger en Facebook de functie overgenomen.

Nieuwe functies

De versie van Instagram is nagenoeg identiek aan die van Snapchat en wist in korte tijd ruim 200 miljoen gebruikers te verzamelen.

Snapchat heeft zo'n 166 miljoen gebruikers, en sterke concurrentie van Instagram zorgde onlangs voor zeer tegenvallende beurscijfers na Snap Inc.'s eerste beurskwartaal.

Hoewel Systrom critici begrijpt die zijn Stories-functie van kopiëren betichten, vindt hij niet dat het omarmen van nieuwe functies daarom onmogelijk zou moeten zijn. "Je hebt DreamWorks, Pixar en Disney, ze maken allemaal computer-geanimeerde films maar dat wil niet zeggen dat ze elkaar kopiëren. Ze bouwen op een technologie", aldus Systrom.

Fractie

Van de ruim 700 Instagram-medewerkers, werkt slecht een fractie aan de Stories-functie, zegt Systrom. Onlangs voegde Instagram gezichtsfilters toe die Snapchat al langer heeft.

De CEO zegt de Stories-functie vooral te hebben toegevoegd omdat gebruikers alleen hun mooiste foto's permanent willen delen op Instagram. Veel momenten blijven daardoor onbelicht, een Stories-functie is volgens Systrom bij uitstek geschikt voor zulke momenten.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie