Speel een rustgevende puzzelgame, laat je verleiden door één van de stomste Pokémon en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Magikarp Jump

Een nieuwe Pokémon-game is na het succes van Pokémon Go altijd een reden om even te proberen. Magikarp Jump is echter wel hele andere koek. De game is niet gemaakt door Niantic, maar komt van The Pokémon Company. Ook hoef je niet de straat op: Magikarp Jump heeft een opzet die veel meer lijkt op die van veel andere mobiele zogenoemde clicker-games. De game is vooral veel grappiger dan Pokémon Go.

Je komt als trainer in een dorpje waar alles draait om Magikarp, de vrij nutteloze oranje vis Pokémon die alleen maar kan springen. Nadat je zelf zo'n vis hebt gevangen, moet je hem in jouw vijver voeren en trainen voor duels met andere Magikarp-bezitters. Omdat de vissen alleen maar kunnen springen, draait alles om het verhogen van de jump power van je Magikarp.

Trailer Jump into Action with Magikarp Jump!
59
Trailer Jump into Action with Magikarp Jump!

Dat doe je door allerhande belachelijke trainingsschema's te volgen, die van commentaar worden voorzien door de Magikarp-fans uit het dorpje. Vervolgens ga je de strijd aan met andere Magikarp, waarbij de vis die het hoogst kan springen de strijd wint. Elke keer dat je wint, elk level dat je omhoog gaat, en iedere prestatie wordt beloond met munten en diamanten. Daar kun je in winkels mee betalen voor beter eten, betere trainingen en aankleding van jouw vijver.

Andere Pokémon in de game, zoals Pikachu en Charizard, zijn er alleen om jouw Magikarp aan te moedigen, zodat 'ie hoger springt. Al zijn er ook Pidgeotto, die je hoogspringende Magikarp zomaar uit de lucht kunt plukken. Dan moet je weer van voor af aan beginnen, net zoals na ieder groot toernooi. Je uitgetrainde Magikarp gaat dan namelijk met pensioen. Een belachelijk spel met een grote mate van bezigheidstherapie, maar wel erg leuk om te spelen.

Download Magikarp Jump voor Android of voor iOS (gratis)

Klocki

Een minimalistische, kalme puzzelgame waarin je op je gemak puzzels oplost. Hoewel de naam van de game misschien anders doet vermoeden, tikt er in Klocki geen klok mee, wat wel zo prettig is. De bedoeling van de game is om bij elke puzzel een aaneengesloten lijn te maken. 

Minimalistische en kalme puzzelgame: Klocki
19
Minimalistische en kalme puzzelgame: Klocki

De eerste puzzels bestaan uit een paar vlakjes, maar al snel krijg je ingewikkeldere puzzels, die uit meerdere vormen en lijnen met bochten bestaan. Later krijg je zelfs driedimensionale vormen die je moet draaien en waarbij je flink moet nadenken welk vlakje waar hoort.

Ook zijn sommige tegeltjes van de puzzel op een gegeven moment zwart. Door af te gaan op omringende lijntjes kun je een patroon ontdekken en worden de onzichtbare stukjes lijn toch weer zichtbaar. Klocki is een game zonder uitleg, zonder timers, zonder scorebord maar biedt wel veel ontspannend hersenwerk in een fraai jasje.

Download Klocki voor Android (0,99 euro) of voor iOS (0,99 euro - tijdelijk gratis)

Fenix 2.0 Preview

Twitter is groot geworden door apps van derden voordat de dienst eindelijk met eigen apps kwam. En zelfs nu Twitter al een aantal jaar zelf prima apps aanbiedt, maakt het bedrijf nog steeds gretig gebruik van apps van derden. Eén van de beste Twitter-apps voor Android is Fenix. Die app krijgt binnenkort een grote update.

De ontwikkelaar werkt aan 2.0-versie, die onder meer ondersteuning biedt voor meerdere accounts en lopende gesprekken overzichtelijker weergeeft dan de nieuwe weergave van Twitter zelf. Bovendien kan je het thuisscherm helemaal aanpassen met thema's en swipes die doen wat jij wilt. Zo kom je bijvoorbeeld met een veeg in je overzicht met lijsten of meldingen terecht.

Hoewel Fenix 2 officieel nog niet uit is, kun je 'm alvast gratis proberen. Leuk, want als je dan tegen zaken aan loopt die niet goed werken, beter kunnen of die je mist, kan je de ontwikkelaar daarvan op de hoogte stellen. Wanneer de uiteindelijke versie verschijnt, zal deze gratis preview-versie verdwijnen en moet je betalen om de app te blijven gebruiken.

Download Fenix 2.0 Preview voor Android (gratis - uiteindelijke versie kost geld)