Chat-app Snapchat gaat het voor zijn gebruikers mogelijk maken om gezamenlijk een 'Story' aan te maken.

Vanaf dinsdag zijn zogenoemde 'Custom Stories' beschikbaar voor families, vrienden of groepen mensen die op een bepaalde locatie aanwezig zijn.

Tot nu toe konden Snapchat-gebruikers alleen persoonlijke verhalen aanmaken. De foto's en video's die onderdeel van zo'n Story uitmaken, verdwijnen automatisch na 24 uur.

Met een update, die dinsdag wordt uitgerold op Android en iOS, wordt het mogelijk om een Story aan te maken en vrienden uit te nodigen om hier ook aan bij te dragen. Het is daarnaast mogelijk om een bredere groep 'vrienden van vrienden' die op een bepaalde locatie zijn uit te nodigen om Snaps toe te voegen. Zo kan bijvoorbeeld een gezamenlijke Story worden gemaakt over een feest of evenement.

Snapchat introduceert gedeelde Stories
Snapchat introduceert gedeelde Stories

Verdwijnen

De gedeelde verhalen verschijnen tussen de Stories van individuele gebruikers en verdwijnen als er 24 uur geen nieuwe Snaps zijn toegevoegd. De beheerder van een gedeeld verhaal kan er ook voor kiezen om deze helemaal te verwijderen. Elke gebruiker kan maximaal drie Custom Stories tegelijk beheren.

Snapchat introduceerde zijn Stories-functie in 2013. Sindsdien zijn soortgelijke functies verschenen in concurrerende apps als Instagram, Facebook en WhatsApp.

Eerder deze maand werd bekend dat Snapchat 166 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Dat stelde moederbedrijf Snap bij de presentatie van zijn eerste kwartaalcijfers sinds een beursgang in maart. De groei van het gebruikersaantal en de omzet vielen tegen, waardoor de waarde van het aandeel scherp daalde.