Facebook test samengevoegde notificaties voor apps

Techgigant Facebook test een nieuwe functie, waarbij notificaties uit de apps Facebook, Messenger en Instagram binnen alle drie de apps bekeken kunnen worden.

"Op het moment voeren we een kleine test uit met functies die het makkelijker maken om te ontdekken en verbinden", aldus een woordvoerder van Facebook tegenover TechCrunch. "We onderzoeken nieuwe manieren om mensen snel te laten schakelen tussen Facebook, Messenger en Instagram."

Een notificatie op Instagram staat bijvoorbeeld ook in de meldinglijst van Facebook, terwijl een Messenger-bericht tegelijkertijd op Instagram wordt getoond. Door een notificatie aan te tikken, wordt de hiervoor bedoelde app gestart.

Het is onduidelijk of Facebook de testfunctie later voor alle gebruikers beschikbaar zal stellen.

Geen WhatsApp

Berichtendienst WhatsApp toont bij de test geen notificaties in andere apps. Mogelijk heeft dat te maken met privacyzorgen. Toen Facebook data wilde delen tussen zijn app en het overgenomen WhatsApp, leidde dat tot kritiek van consumentenorganisaties.

De Europese Commissie laatste legde Facebook eerder deze week een boete op, omdat bij de WhatsApp-overname was gezegd dat Facebook data niet met zijn andere diensten ging mengen.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie