Terugbetaalapp Tikkie telt half miljoen gebruikers

Terugbetaalapp Tikkie van ABN AMRO telt binnen een jaar na introductie een half miljoen gebruikers.

Dat schrijft ABN AMRO in een persbericht. De Tikkie-app kwam in 2016 beschikbaar voor particulieren, inmiddels zijn er 500.000 gebruikers.

De betaalapp is van ABN AMRO maar ook klanten van andere Nederlandse banken kunnen er gratis gebruik van maken. Door een linkje te delen is het voor ontvangers mogelijk direct via iDEAL te betalen. De ontvanger hoeft de Tikkie-app niet per se te hebben.

Tikkie wordt volgens ABN Amro vooral gebruikt door mensen die een rekening delen, bijvoorbeeld voor etentjes, cafés en cadeaus.

Digitaal directeur Frank Verkerk van ABN AMRO zegt dat de bank wekelijks benaderd wordt om met Tikkie samen te werken. In februari dit jaar sloot de bank zijn eerste zakelijke samenwerking met Transavia. Klanten van de luchtvaartmaatschappij kunnen extra services online bestellen en afrekenen met Tikkie.

Alternatieven

Naast Tikkie zijn er ook alternatieve betaalapps, zoals Florin of GRPPY van de Rabobank. ING heeft een betaalfunctie in zijn algemene app. De bank had eerst een aparte betaalapp genaamd Twyp, maar daarmee stopte ING in november vorig jaar. Twyp bestaat alleen nog in Spanje, waar de app 300.000 gebruikers telt.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie