Samsung heeft een app uitgebracht die tijdens autoritten automatisch reageert op binnenkomende telefoongesprekken en berichten, zodat de chauffeur ongestoord kan rijden.

De Android-app In-Traffic Reply moet de verkeersveiligheid vergroten.

Als gebruikers de app inschakelen voordat ze vertrekken, krijgen zij de hele rit lang geen notificaties te zien. Die worden verzameld en getoond nadat de gebruiker klaar is met rijden en zijn aandacht weer op zijn telefoon kan richten. De functionaliteit schakelt pas in vanaf een snelheid van 10 kilometer per uur.

Eigen melding

Als de gebruiker tijdens de rit berichten of telefoongesprekken ontvangt, reageert de Samsung-app automatisch. Per binnenkomend bericht reageert de app één keer met de melding dat de gebruiker achter het stuur zit. In groepsgesprekken reageert de app niet, maar binnenkomende meldingen worden ook tegengehouden tijdens de rit.

Gebruikers kunnen kiezen uit een aantal standaardreacties, maar kunnen ook zelf bericht een bericht schrijven dat In-Traffic Reply automatisch naar hun vrienden stuurt.

De app kan automatisch reageren op berichten in WhatsApp, Facebook Messenger, de standaard sms-app en op binnenkomende telefoongesprekken. In-Traffic Reply is gratis te downloaden in de Google Play Store.

De app is onderdeel van Samsung-actie Stuur vast, smartphone los. Die actie wordt gesteund door onder meer Veilig Verkeer Nederland en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Minister Schultz van dat ministerie riep smartphonemakers vorig jaar al op tot het ontwikkelen van een speciale modus voor tijdens het autorijden.