Dit zijn de beste Android- en iOS-apps van de week

Neem de kleuren uit je omgeving op, zorg ervoor dat je vertalingen altijd kloppen en meer met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

Boomerang

Google Translate is ongetwijfeld één van de handigste tools die Google heeft voortgebracht. Een automatisch woordenboek waarmee je ook hele zinnen kan vertalen, inmiddels praktisch onmisbaar. Maar Translate levert lang niet altijd een perfect resultaat, waardoor je in een onbekende taal misschien iets heel anders zegt dan je bedoelt.

De ontwikkelaar van Boomerang heeft daar iets slims op bedacht: hij vertaalt de vertaling nog eens terug. Dus bijvoorbeeld een Nederlandse zin naar het Spaans, en vanuit het Spaans weer naar het Nederlands. Bijna altijd blijkt dan dat er in de vertaling iets veranderd is.

Meestal is het iets kleins, waardoor de zin niet woord voor woord hetzelfde is maar de betekenis hetzelfde blijft. Maar soms kom je er zo achter dat de vertaling je eigenlijke vraag niet goed weergeeft. Handig, want dan kan je proberen om je vraag anders, meestal simpeler te stellen. Met zelflerende systemen maakt Google zijn vertaalsite sinds vorig jaar steeds accurater, maar tot elke vertaling perfect is, vormt Boomerang een handige controle.

Download Boomerang voor iOS (gratis)

Google Contacten

De contacten-app van Google blijft één van de prettigste en staat dan ook standaard geïnstalleerd op veel Android-toestellen. Deze week kreeg de app een update naar versie 2.0, waarmee vooral het uiterlijk licht is aangepast. Zo is de grote, schermbrede foto bovenaan vervangen door een veel kleinere, ronde afbeelding in het midden.

Prettig, want die grote foto bovenin beeld werd vaak ongelukkig afgesneden waardoor je de boven- en onderkant niet zag. Met de nieuwe vormgeving komen contactfoto's veel beter uit. Ook is het makkelijker geworden om contacten tussen verschillende Google-accounts te verplaatsen. Daarnaast staan telefoonnummers nu standaard bovenaan, en kun je in het lijst-overzicht makkelijk meerdere contacten selecteren om in één keer te delen.

Download Google Contacten voor Android (gratis)

Cone

Een hele handige app voor wie vaak met kleuren werkt, of een kleurpallet wil samenstellen uit een mooie omgeving. Cone gebruikt de camera van de iPhone als kleurenkiezer zoals je die kent van apps als Photoshop. Daar kun je de pipet gebruiken om een kleur uit een bestaande afbeelding te pakken, met Cone doe je dat waar je ook bent.

​Dat kan op verschillende manieren: door Cone te openen en door de camera heen op verschillende kleuren in beeld te drukken. Zo sla je in een paar seconden de blauwe kleur van de lucht, het rood van een muur of het groen van de bomen op. Ook kan je met Cone foto's maken zodat je later op je gemak kan uitkiezen.

De kleuren die je in de echte wereld hebt gevonden worden in fraaie digitale kleurstalen bewaard, compleet met HEX-code zodat je de kleur makkelijk kan gebruiken in Photoshop of Sketch. Ook ondersteunt Cone het gerenommeerde kleurenpallet van Pantone. Van elke kleur die je hebt gekozen kan je zien welke Pantone-kleur er het dichtst bij ligt.

Download Cone voor iOS (2,29 euro)

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie