Snapchat laat gebruikers snaps zonder tijdlimiet plaatsen

Snapchat geeft gebruikers de optie hun foto's en video's zonder tijdslimiet te plaatsen, en voegt de mogelijkheid om met emoji te tekenen toe.

Tot nu toe konden gebruikers de foto's van een tijdslimiet voorzien van tussen de 1 en 10 seconden. Na de nieuwste update kan die limiet ook op oneindig worden gezet, meldt Snapchat.

Foto's kunnen dan worden bekeken tot de ontvanger of kijker van de Snapchat story met een tik op het scherm doorgaat. Bij het plaatsen van video's is nu de optie om die steeds te herhalen tot de kijker doortikt.

Tekenen met emoji

Ook kan nu worden getekend met een aantal emoji. Zo kunnen vormen worden getekend met de hart-emoji, het lachende gezicht, vlam of bloem.

Daarnaast voegt Snapchat een slimme gum toe. Daarmee kunnen gebruikers ongewenste zaken uit foto's gummen door er met hun vinger overheen te gaan, bijvoorbeeld een verkeersbord dat een foto ontsiert. Een algoritme zorgt ervoor dat vrijwel niet te zien is dat er aan de foto gesleuteld is.

Het optie-menu van Snapchat is licht aangepast om plaats te maken voor de nieuwe opties. De update met de toevoegingen is sinds dinsdagavond beschikbaar voor Android en iOS.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie