Chat-app WhatsApp kampte woensdagavond met een wereldwijde storing. De storing werd door veel gebruikers gemeld op verschillende sociale netwerken en storingswebsite Allestoringen.nl. Net na middernacht is de storing verholpen. 

De meldingen kwamen vanaf 21.54 uur binnen. Het ging om tienduizenden meldingen. Niet alleen in Nederland heeft WhatsApp problemen, ook in de rest van de wereld kwamen reacties binnen.

Gebruikers konden bijvoorbeeld geen berichten versturen of inloggen. Het aantal meldingen nam na een uur langzaam af, uiteindelijk was rond 0.30 uur het aantal meldingen weer op een normaal peil. 

Globale storing

In Nederland werkt WhatsApp weer maar ook in delen van India, Canada, de Verenigde Staten en Brazilië was de app niet te gebruiken. Ook daar kan iedereen geleidelijk aan weer berichten sturen en ontvangen.  

Een woordvoerder van de chat-dienst bevestigde de storing via email. "WhatsApp is druk bezig met het oplossen van de problemen wereldwijd zodat iedereen spoedig weer gebruik kan maken van de dienst." 

Niet veel later meldde WhatsApp dat de globale storing verholpen is. 

De oorzaak van de storing is niet bekend.