Muziekdienst SoundCloud presenteert een nieuwe afspeellijst waarmee gebruikers nieuwe muziek kunnen ontdekken op basis van hun smaak.

De nieuwe functie voor muziekdienst SoundCloud heet 'The Upload'. De afspeellijst wordt dagelijks aangevuld met muziek die in de afgelopen dagen is toegevoegd. Het gaat hierbij om gepersonaliseerde lijsten, gebaseerd op genres waar gebruikers graag naar luisteren.

The Upload draait om het ontdekken van muziek. De functie is beschikbaar via het Discover-tabblad op web en via het Zoeken-tabblad in de iOS- en Android-app. Volgens SoundCloud wordt de lijst beter aangepast op de smaak van gebruikers naarmate ze vaker naar de dienst luisteren. 

De afspeellijst van SoundCloud is anders dan de 'Discover Weekly'-lijst van Spotify. Daarin komen ook oudere nummers te staan. Spotify heeft daarnaast een 'Release Radar'-lijst voor nieuwe nummers, maar daarin staan nummers van artiesten en bands die gebruikers al vaker hebben beluisterd.

SoundCloud Go

SoundCloud bracht in maart zijn abonnementsvormen Go en Go+ uit in Nederland. De maandelijkse kosten daarvoor zijn respectievelijk 5,99 euro en 9,99 euro per maand. Daarvoor krijgen gebruikers extra functies, zoals het verwijderen van advertenties en de mogelijkheid offline te luisteren.

Alleen mensen die een abonnement op Go+ nemen, krijgen toegang tot een Spotify-achtig aanbod, waar ze naar artiesten zoals David Bowie, Prince en Coldplay kunnen luisteren.