De makers van videomediaspeler Kodi willen videobedrijven aansporen om legale content aan te bieden in hun applicatie. 

Dat vertellen de ontwikkelaars aan TorrentFreak. De softwaremakers hopen dat contentproviders officiële plug-ins ontwikkelen voor Kodi, zodat hun materiaal op legale wijze binnen de mediaspeler bekeken kan worden.

Kodi moet binnenkort worden voorzien van een DRM-systeem, zodat videomakers hun materiaal kunnen beveiligen. Op deze manier hoopt het team het vertrouwen van legale video-aanbieders te winnen. 

Kodi zou op het moment miljoenen gebruikers hebben, die bedrijven met officiële plugins zouden kunnen benaderen. "Ons platform heeft een hoop potentie", stelt hoofdontwikkelaar Martijn Kaijser.

Illegaal

De mediaspeler wordt op het moment vaak gebruikt voor apparaten met daarop illegaal verworven content. Met speciale plug-ins krijgen gebruikers toegang tot gratis films en series. 

Het Europees Hof concludeerde onlangs dat de Nederlandse verkoper van een apparaat met deze software bewust auteursrechten schond.

Het team achter Kodi stelt dat hun app een neutraal platform is. De ontwikkelaar neemt juridische stappen tegen bedrijven die hun merknaam misbruiken voor de verkoop van illegale mediaspelers.