De digitale assistent M, van Facebook Messenger, kan suggesties doen op basis van wat er wordt besproken in een gesprek binnen de berichtendienst van Facebook.

M wordt nu uitgerold naar de Android- en iOS-versie van Facebook Messenger, maar alleen voor de mensen in de Verenigde Staten. Dat laat Facebook donderdag weten. Wanneer M ook naar Nederland komt, is nog niet bekendgemaakt.

Zo werkt M

Wel weten we inmiddels iets meer over hoe M te werk gaat. Wanneer iemand om geld vraagt, dan kan M bijvoorbeeld een betaalmethode voorstellen. Als iemand gedag zegt, dan kan daar een relevante gif of sticker voor worden uitgekozen.

Daarnaast is de digitale assistent in staat om een locatie te delen, geheugensteuntjes in te stellen, polls te beheren in groepsgesprekken en een taxidienst aan te bevelen.

M is uit te schakelen

M wordt standaard geactiveerd in Facebook Messenger. In feite merken gebruikers weinig van de assistent, totdat er dus een moment komt waarop M relevante informatie zou kunnen presenteren.

Daarnaast blijft M leren: hoe meer de assistent wordt gebruikt, hoe meer het een gebruiker kan helpen bij allerlei zaken. Die gebruikers hebben overigens altijd de mogelijkheid om de suggesties te negeren of de assistent helemaal uit te schakelen.