Twitter telt gebruikersnamen in antwoorden niet meer mee voor karakterlimiet

De gebruikersnamen die mensen op Twitter gebruiken om antwoord te geven op andermans tweet, tellen voortaan niet meer mee voor het karakterlimiet van 140 tekens.

Dat schrijft het bedrijf donderdag op zijn blog. De verandering zal vanaf donderdag worden uitgerold naar het web en de apps op Android en iOS.

Wanneer mensen elkaar antwoord geven op Twitter, of op elkaars tweet reageren, dan verschijnt de gebruikersnaam niet meer in de tweet. In plaats daarvan verschijnt die naam, die begint met het @-symbool, boven de tweet. Hierdoor hebben gebruikers dus meer ruimte voor hun bericht.

Overzicht

Mochten er meerdere mensen in een gesprek worden aangesproken, dan zal er boven de tweet vermeld staan dat het om een persoon plus één, twee of meerdere personen gaat. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers. Door op die link boven de tweet te klikken, is te achterhalen wie er wordt aangesproken.

Deze aanpassing dook voor het eerst op in oktober. Destijds werd de nieuwe functie al getest en kwam er kritiek op: Twitter zou namelijk minder overzichtelijk worden. Door op de link boven de tweet te drukken, zien mensen voortaan ook de profielfoto en de echte naam staan. Twitter claimt dat de informatie juist wel overzichtelijk in beeld staat.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie