Facebook rolt een update uit voor Facebook Messenger die twee functies toevoegt. Gebruikers kunnen voortaan met emoji direct op elkaars berichten reageren en kunnen elkaar ook directer aanspreken in groepsgesprekken.

Wanneer gebruikers een ontvangen bericht even ingedrukt houden, dan komt er een klein menu met emoji in beeld zoals dat ook binnen de Facebook-app en op de site van het sociale netwerk gebeurt. Vervolgens kan er worden gekozen voor één van de emoji.

Door het @-teken te gebruiken in het tekstvenster binnen een gesprek en vervolgens voor een naam te kiezen, kunnen gebruikers elkaar ook directer aanspreken. De vermelde persoon krijgt daar een aparte notificatie van binnen, wat de communicatie ten goede moet komen.

Iedereen kan de emoji zien die worden gegeven aan de berichten. Gebruikers zijn overigens in staat om alles in een gesprek van een emoji te voorzien; zelfs andere emoji. De uitrol begint vandaag en komt in de komende dagen bij iedereen aan, meldt Facebook.

Nieuw reactiesysteem

Ondertussen test Facebook een nieuw uiterlijk voor zijn reactiesysteem. In de kleinschalige test zien reacties eruit als chat-berichten. 

In het nieuwe ontwerp krijgt elke reactie zijn eigen tekstballon, net als berichten in WhatsApp of Facebook Messenger. Het blijft mogelijk om individuele reacties te liken, of om te reageren op een specifieke reactie van iemand anders.