Binnenkort worden foto’s en video’s met gevoelige inhoud afgeschermd op Instagram. De content kan nog wel worden bekeken door op de afbeelding of video te tappen.

Gebruikers van de fotodeeldienst kunnen een foto of video rapporteren bij Instagram, waarna een team van moderators vervolgens bekijkt of de inhoud gevoelig is. Mocht dat het geval zijn, dan wordt die inhoud afgeschermd.

Ook komt er een waarschuwing in beeld te staan, met daarin de tekst dat een afbeelding of video dus als gevoelig wordt bevonden door andere gebruikers. Door op de waarschuwing te tappen, krijgen gebruikers die content alsnog te zien, laat Instagram donderdag weten.

Het sociale netwerk heeft niet laten weten wanneer content als aanstootgevend wordt bestempeld. Wel laat Instagram weten dat dergelijke posts niet de richtlijnen voor het netwerk hoeven overtreden, maar op een andere manier dus aanstootgevend zouden kunnen zijn.

Tweestapsverificatie

Daarnaast heeft Instagram nog een verandering doorgevoerd. Het sociale netwerk maakt namelijk bekend dat tweestapsverificatie nu voor iedereen wordt uitgerold.

Deze functie werd aanvankelijk in februari 2016 uitgerold naar enkele gebruikers. De functie is nu voor iedereen te activeren door naar de instellingen van de app te gaan.

Speciale code

Wanneer tweestapsverificatie is ingesteld, dan zal er een speciale code naar de mobiele telefoon van de gebruiker worden gestuurd wanneer iemand probeert in te loggen op een ander apparaat. Dit zal ook gebeuren wanneer iemand net de extra beveiligingslaag heeft ingesteld.

Instagram ondersteunt momenteel geen third party-applicaties voor tweestapsverificatie. De dienst is dus niet te gebruiken in combinatie met Authy of Google Authenticator, bijvoorbeeld.

Wel is het mogelijk een back-upcode aan te vragen voor het geval iemand zijn smartphone verliest.