Apple heeft de iOS-app Workflow overgenomen. Met die app kunnen taken in verschillende andere apps worden geautomatiseerd.

Het team van vier ontwikkelaars gaat voor Apple aan de slag, bevestigt het bedrijf tegenover TechCrunch.

Workflow blijft beschikbaar in de App Store en wordt vanaf donderdag gratis aangeboden. In 2015 won Workflow al een Design Award van Apple.

Met de app is het mogelijk om snel taken uit te voeren in verschillende apps. Gebruikers kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat hun laatst gemaakte foto automatisch naar Dropbox wordt geüpload, of dat hun route naar een vriend wordt verstuurd. Deze automatische taken kunnen met één druk op de knop worden uitgevoerd via een iOS-widget.

Vermoedelijk wilde Apple het team achter Workflow aannemen om hun expertise bij de ontwikkeling van iOS zelf te kunnen inzetten. Het bedrijf heeft niet bekendgemaakt of de automatiseringssoftware van Workflow in de toekomst in iOS zal worden verwerkt.

Ook de overnameprijs die Apple voor de app heeft betaald is niet bekend.

Eigen apps

Hoewel Workflow na de overname in de App Store blijft staan, heeft Apple in een update wijzigingen aangebracht. Zo worden kaarten in Workflow niet langer geopend met Google Maps, maar met de kaartendienst van Apple.

Ondersteuning voor Google Chrome, Pocket, LINE, Telegram, Uber en Street View zijn ook uit Workflow verwijderd. Daarmee lijkt Apple concurrenten uit de app te weren.