Google Maps krijgt optie voor delen locatie met vrienden

Google Maps krijgt voor op zowel iOS als Android de optie om de huidige locatie van gebruikers te delen met vrienden. De functie is vergelijkbaar met die in apps als Whatsapp, Facebook en iMessage.

Dat maakt Google maandag bekend. De functionaliteit moet binnen enkele weken wereldwijd zijn uitgerold naar de Google Maps-app op beide platformen.

Gebruikers kunnen de locatie delen met een of meerdere vrienden en daarbij instellen hoelang zij kunnen zien waar de gebruiker zich bevindt. Er kan ook gekozen worden om de locatie te delen totdat de functie weer wordt uitgeschakeld.

De optie verschijnt wanneer gebruikers op de blauwe stip drukken die aangeeft wat hun huidige locatie is. De personen waarmee de locatie wordt gedeeld, krijgen daar een notificatie van en kunnen vervolgens ervoor kiezen om ook hun eigen locatie door te geven., of om navigatie aan te zetten naar de gedeelde locatie. De app krijgt ook een ‘Deel reis’-functie die laat zien wanneer iemand zou moeten arriveren op de bestemming.

Om te voorkomen dat gebruikers onbedoeld hun locatie blijven delen, toont de app bovenin dat de functie aanstaat. Ook ontvangen zij periodiek een e-mail als dit nog het geval is.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie