'Bijna 200.000 iOS-apps onbruikbaar na toekomstige software-update'

Een toekomstige update voor iOS zal 187.000 apps voor iPhone en iPad onbruikbaar maken.

Dat stelt onderzoek van Sensor Tower, in handen van Mashable

Apple waarschuwt bij het starten van apps gemaakt voor 32-bits-toestellen al langer dat deze langzaam zijn op moderne 64-bits-smartphones en tablets. Deze apps zijn ontwikkeld voor oudere processortechnologie, waarbij bits anders worden verwerkt.

Sinds een recente iOS-update staat in de waarschuwingen dat deze apps na een toekomstige software-update helemaal niet meer zullen werken.

Uit data van de onderzoekers blijkt dat 187.000 apps alleen gemaakt zijn voor 32-bits-apparaten. Deze apps zijn sinds 20 september 2013 niet meer bijgewerkt. In totaal gaat het om 8 procent van alle applicaties voor iOS.

De makers van deze apps moeten een software-update uitbrengen met ondersteuning voor 64-bits apparaten, als ze willen dat de software blijft werken op iOS-apparaten. 

iOS 11

Het is niet bekend welke iOS-update ondersteuning voor 32-bits-software zal laten vallen. De volgende grote software-update die zal verschijnen is hoogstwaarschijnlijk iOS 11.

Ieder jaar introduceert Apple nieuwe software-functies voor iOS tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni. Dit jaar wordt daar iOS 11 verwacht. De besproken software-update wordt na de conferentie publiekelijk getest, waarna hij rond september wordt uitgebracht.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie