Videostreamingdienst Twitch lanceert volgende week een desktopapplicatie. De app zal gebruikers community servers, stem- en videoberichten en gamecontentdistributie aanbieden.

De desktop-app wordt op 16 maart gelanceerd, en is in feite een vernieuwde versie van de Curse-applicatie die in 2016 werd overgenomen door de streamingdienst, schrijft TechCrunch.

Naast de bovengenoemde functies zal de desktopapplicatie ook beschikken over zaken als het kunnen delen van screenshots.

De applicatie moet volgers van streamers een plek geven om met elkaar in contact te komen, ook wanneer de streamer in kwestie offline is. Met deze stap wordt Twitch mogelijk steeds meer een sociaal netwerk, naast een videostreamingdienst.

Meer sociale insteken

Eerder deze maand lanceerde Twitch al Pulse, een sociaal onderdeel op de homepage van de dienst dat doet denken aan Twitter. Gebruikers kunnen daar allerlei dingen delen, zoals tekstberichten en video’s van onder meer Vimeo en YouTube.

Ook heeft Twitch Communities uitgerold. Dit is een plek waar gamers kunnen samenkomen om over allerlei onderwerpen te praten, ook onderwerpen die niets met gaming of Twitch te maken hebben. Daarnaast is er IRL (in real life), waar vloggers direct in contact komen met hun volgers, en Creative, waar videomakers hun artistieke kant kunnen laten zien.