Facebook heeft bekendgemaakt dat Messenger Day, een Snapchat Stories-achtige functie voor Facebook Messenger, nu wordt uitgerold naar gebruikers op iOS en Android.

Met Messenger Day is het de bedoeling dat mensen foto’s en video’s met elkaar delen die na 24 uur automatisch verwijderd worden. Gebruikers kunnen zelf op die foto's tekeningen maken, stickers plakken en filters en tekst toevoegen.

De nieuwe functie lijkt op Snapchat Stories, waar gebruikers met dezelfde middelen foto’s en video’s kunnen bewerken die na 24 uur automatisch verwijderd worden. Het verschil tussen Stories en Messenger Day is dat Facebook de functie wil gebruiken voor het maken van plannen, in plaats van te laten zien wat iemand op dat moment aan het doen is.

De gemaakte foto’s en video’s kunnen openbaar worden gedeeld, maar gebruikers kunnen er ook voor kiezen dat een beperkte vriendengroep de oproep ziet.

Advertenties

Nu zijn er nog geen advertenties te zien in Messenger Day, maar David Marcus, bij Facebook medeverantwoordelijk voor de berichtendiensten, zegt tegenover TechCrunch dat dit in de toekomst nog kan veranderen. Dan zou Facebook tussen de foto’s door een advertentie kunnen tonen.

Op dit moment gebruiken ongeveer een miljard mensen Facebook Messenger op pc's en mobiele apparaten.

Snapchat was de eerste app die het concept van verdwijnende foto’s introduceerde, maar inmiddels is de functie ook terug te vinden in Instagram en WhatsApp. Beide apps zijn producten van Facebook.