De Amerikaanse taxi-app Lyft gaat op zoek naar een grote nieuwe investeringsronde, terwijl de grootste concurrent Uber te maken heeft met veel negatieve publiciteit en kritiek van consumenten.

Anonieme bronnen stellen tegen onder meer de Wall Street Journal en Reuters dat Lyft 500 miljoen dollar wil ophalen tegen een waardering van 6 à 7 miljard dollar.

Dat is nog steeds een fractie van de 70 miljard dollar die Uber waard is, en de waardering van 35 miljard dollar voor het Chinese equivalent Didi.

In de afgelopen weken kwam Uber regelmatig in het nieuws vanwege vermeende seksuele intimidatie op de werkvloer, een controversiële positie van directeur Travis Kalanick in een adviesgroep van Trump en een filmpje waarin Kalanick ruziet met een Uber-chauffeur over salarissen.

Er loopt inmiddels een intern onderzoek naar seksuele intimidatie en de bedrijfscultuur van Uber. Kalanick is uit de adviesgroep gestapt en heeft zijn excuses aangeboden over zijn woede-uitbarsting.

Accounts

Dat heeft kritische gebruikers er niet van weerhouden om de hashtag #DeleteUber (verwijder Uber) meermaals grootschalig in te zetten op sociale media. Het is onduidelijk hoeveel mensen ook daadwerkelijk hun Uber-account hebben opgezegd.

Lyft heeft niet officieel gereageerd op de nieuwe investeringsronde. Omdat veel bekende durfkapitaalfirma's al grote bedragen hebben geïnvesteerd in Uber, zal het bedrijf zijn heil vermoedelijk moeten zoeken bij kleinere concurrenten.