Blogdienst Medium heeft woensdag een nieuwe functie gelanceerd, genaamd Medium Series. De mogelijkheid lijkt een beetje op wat Snapchat met Stories heeft geïntroduceerd.

Met Medium Stories wil de blogdienst mensen in staat stellen snel en toegankelijk verhalen te maken, maar dan op een andere manier. Het bedrijf noemt het ‘mobiele verhalen’ die, naarmate de tijd vordert, aangevuld kunnen worden met nieuwe content.

Iedereen kan nu aan de slag met Series. Op de website van de dienst is onder andere een verhaal van de Amerikaanse zakenvrouw, en tevens de vrouw van Microsoft-oprichter Bill Gates, Melinda Gates te vinden.

Series blijven bestaan

Gebruikers kunnen werken met foto’s, afbeeldingen en tekst. In tegenstelling tot Stories van Snapchat en Instagram, en soortgelijke functies op Facebook en WhatsApp, zullen de berichten niet na 24 uur worden verwijderd. De Series zullen dus blijven bestaan, totdat de maker besluit de content offline te halen.

De gemaakte Series zijn te ontdekken in de applicaties van Medium. Daarnaast zijn ze te delen met anderen en kunnen mensen zich abonneren op een populaire of bijzondere verhalenmaker. De Series zijn niet op het web te bekijken.