Het Britse ziekenhuis Kings College Hospital heeft een Android-applicatie ontwikkeld die kinderen in virtual reality gerust moet stellen voor een aankomende MRI-scan.

Het ziekenhuis schrijft dat een MRI-scan uitvoeren een behoorlijk indruk achter kan laten bij een kind. De app moet ervoor zorgen dat kinderen weten wat hen te wachten staan, zodat ze wellicht met een beter gevoel de scan kunnen ondergaan. Ook hoopt het ziekenhuis dat kinderen zo geen verdovingsmiddelen meer nodig hebben.

De app van Kings College Hospital is nu te downloaden voor Android, ook in Nederland, en kan in combinatie met virtualrealitybrillen zoals Google Cardboard gebruikt worden.

In principe kan elke ouder of elk ziekenhuis de applicatie gebruiken, al kan het natuurlijk wel voorkomen dat niet alles gaat zoals in de virtuele omgeving wordt gepresenteerd. De app is speciaal voor het Britse ziekenhuis en zijn mogelijkheden ontworpen.

Virtuele tour

In de applicatie krijgen kinderen een virtuele tour van de ruimte, terwijl de video uitlegt wat er gaat gebeuren en wat ze kunnen verwachten vanaf het moment dat ze de scankamer binnengaan.

Aan een iOS-versie wordt momenteel nog gewerkt. Mocht de applicatie een succes worden, dan zal het team achter de software mogelijk voor meer scans en operaties een virtualrealityervaring gaan maken. Ook wordt er gedacht aan een versie voor volwassenen.