Chatdienst WhatsApp is gestart met de uitrol van tweestapsverificatie. De functie stelt gebruikers in staat om hun accounts extra te beveiligen.

De beveiligingsfunctie wordt geleidelijk door WhatsApp beschikbaar gesteld. Uit tests blijkt dat sommige Android-gebruikers al toegang hebben tot de optie. Eerder werd de nieuwe functionaliteit in de bètaversie van WhatsApp getest.

Tweestapsverificatie voegt een extra beveiligingslaag toe aan online accounts. Vaak wordt er een sms-bericht naar de telefoon van een gebruiker verstuurd, met daarin een unieke code die moet worden ingevoerd. Omdat de telefoon van de accountbezitter vereist is om in te loggen, wordt het hackers lastiger gemaakt.

Inloggen bij WhatsApp vereist al een sms-bericht verstuurd naar een telefoon. De chatdienst gebruikt bij tweestapsverificatie daarom een zescijferige code, die de gebruiker vooraf moet instellen. 

De unieke code van WhatsApp moet eens per week worden ingevoerd om de identiteit van de gebruiker te verifiëren. Op deze manier wil de dienst voorkomen dat WhatsApp lange periodes op een gestolen smartphone misbruikt kan worden.

De veiligheidsoptie kan vanuit de instellingen van WhatsApp worden geactiveerd, bij de optie 'Account'.