Flappy Bird-maker Dong Nguyen heeft een nieuwe game uitgebracht voor iOS en Android. Het spel heet Ninja Spinki Challenges.

Ninja Spinki Challenges bestaat uit zes verschillende korte minigames. In al deze spelletjes draait het om behendigheid en moeten bijvoorbeeld kogels of bommen worden ontweken.

In totaal zijn er dertig uitdagingen, ieder gebaseerd op een van de zes minigames. Latere uitdagingen zijn lastiger en duren ook iets langer. Het uitspelen van de eerste zes uitdagingen ontgrendelt bovendien een oneindige modus voor ieder van de spelvarianten, waarin het draait om het halen van een zo hoog mogelijke score. 

Ninja Spinki Challenges is gratis te downloaden voor zowel iOS als Android. De game toont wel in-game reclame wanneer spelers afgaan tijdens een uitdaging en niet opnieuw willen beginnen.

Flappy Bird

De game waar Nguyen bekend mee werd, Flappy Bird, groeide begin 2014 uit tot de meest gedownloade mobiele game van dat moment. In het spel moeten spelers met een vogel tussen obstakels blijven flapperen zonder geraakt te worden.

Bedenker Nguyen trok het spel enkele weken na de plotselinge populariteit terug uit de appwinkels van Apple en Android. Hij gaf destijds aan geschrokken te zijn van de verslavende werking die het spel had op zijn spelers.