Twitter zal de Moments-sectie binnen de apps gaan vervangen door een nieuwe tab, genaamd Explore. Daar zullen meerdere functies onder geplaatst worden.

Naast Moments, vinden gebruikers er straks ook trends, live video’s en zoekopdrachten, meldt het sociale netwerk op zijn eigen blog.

De verandering wordt eerst uitgerold naar de iOS-applicatie en zal in de komende weken ook beschikbaar moeten zijn voor de Android-gebruikers. Uiteindelijk komt de Explore-tab ook naar de website toe, maar dat geniet voorlopig niet de prioriteit.

Nieuwe indeling

De indeling van de navigatiebalk onderaan in de app zal daardoor veranderen. Voortaan staat het icoontje van de notificaties in het midden. Explore zal daar meteen links van staan.

Met de nieuwe sectie kan Twitter live video en Moments veel beter uitlichten, aangezien beide functies nu in één grote verzameling informatie zitten. 

Momenteel test Twitter de functie al met een klein groepje gebruikers. Die gebruikers laten een positief geluid horen volgens Twitter, wat het netwerk heeft doen besluiten de Explore-tab uiteindelijk voor iedereen te introduceren.