Instagram heeft een livestreaming-functie beschikbaar gemaakt in de Stories-functie van de app, waarbij gebruikers live video kunnen uitzenden.

De functie wordt de komende week wereldwijd uitgerold in versie 10.0 van Instagram voor Android en iOS.

Om live-video uit te zenden moeten gebruikers naar rechts vegen vanaf het beginscherm om bij de Stories-functie te komen. Daar staat onder in beeld de functie Live.

Wanneer gebruikers beginnen met uitzenden krijgen hun Instagram-volgers een notificatie. Kijkers kunnen berichten sturen die onder in beeld te zien zijn. De zender kan zo'n bericht kort indrukken om het vast te zetten, zodat het niet na een paar seconden weer verdwijnt.

De berichten kunnen ook uitgeschakeld worden. Berichten met trefwoorden die gebruikers voor onder hun foto's hebben uitgeschakeld, worden in live-video's ook niet getoond.

Als een live-video afgelopen is, is die niet langer terug te zien voor zowel de zender als andere kijkers. In het Verken-scherm met het vergrootglas toont Instagram een overzicht met de populairste live-video's van het moment. Insgram-moederbedrijf Facebook heeft al langer een livestreaming-functie.