Sony Entertainment-CEO wordt voorzitter van moederbedrijf Snapchat

Michael Lynton, CEO van Sony Entertainment, legt per 2 februari zijn functie bij Sony neer en gaat aan de slag als voorzitter bij Snap, het moederbedrijf van berichtendienst Snapchat.

Dat maakt Sony bekend op zijn eigen website. Lynton zegt in een verklaring vanaf het begin van Snapchat betrokken te zijn geweest bij de app en dat hij het nu tijd vindt om over te stappen, kijkende naar de groei die Snap doorgemaakt heeft.

Lynton is tevens één van de eerste investeerders van Snap. Ook is hij al bijna vier jaar lang bestuurslid bij het bedrijf. De CEO zal de komende zes maanden nog bij Sony werkzaam blijven om een opvolger te zoeken. Bij Sony was Lynton verantwoordelijk voor films, series en muziek.

De verwachting is dat het moederbedrijf van Snapchat in maart de beurs op gaat en een geschatte waarde heeft van 25 miljard dollar. Daarnaast heeft Snap afspraken gemaakt met onder meer Disney voor het produceren van originele content.

Ook heeft de populaire berichtendienst onlangs enkele nieuwe functies toegevoegd. Zo kunnen gebruikers in groepen met elkaar communiceren en is er een universele zoekfunctie toegevoegd.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie