Fitbit wil zijn fitnesstrackers persoonlijker maken en introduceert daarvoor enkele software-updates voor zijn apps. Zo kunnen gebruikers straks contact met elkaar hebben in de applicatie en daar ook aanbevelingen in ontvangen.

De fitnesstrackerfabrikant wil meer gaan doen met de community rondom de app. Het is al mogelijk familieleden en vrienden uit te dagen, maar straks kunnen gebruikers ook foto's, oefeningen en prestaties met elkaar en gelijkgestemden delen.

Deze onderdelen zijn straks te vinden in een nieuwe tab binnen de app, die een feed aanbiedt vol nieuwe berichten. In die feed zullen ook artikelen en (gesponsorde) evenementen verschijnen die mogelijk interessant zijn voor de gebruikers.

De Community-tab zal in maart verschijnen, meldt de fabrikant.

Begeleiding en aanbevelingen

Later deze week zal er een update verschijnen die de tab toevoegt voor begeleiding en aanbevelingen. De informatie zal worden gebaseerd op de oefeningen en workouts die gebruikers hebben uitgevoerd.

Deze tab zal worden gekoppeld aan FitStar, een platform waar gebruikers, gratis en tegen betaling, workoutvideo's en fitnessplannen kunnen vinden. Daarnaast zal de app workouts op basis van andere mensen binnen dezelfde demografie vaak doen aanbevelen.

Persoonlijke doelen

Ook verschijnt deze week de update die het gebruikers gemakkelijker moet maken doelen in te stellen of te veranderen. Er staat dan een kleine banner in beeld die vraag of gebruikers hulp nodig hebben bij het instellen.

Vervolgens kunnen fitnessliefhebbers een korte vragenlijst beantwoorden, waarna Fitbit realitische doelen kan voorstellen.