Schrijf in stijl en gebruik een sociaal netwerk voor games met de beste Android- en iOS-apps van deze week.

PlayStation Communities

Sony bracht deze week een aparte app uit voor PlayStation Communities, de groepen waar je je als speler bij kan voegen. Als een soort kleine sociale netwerken zijn er communities die zich verzamelen rondom bepaalde games, maar net als bijvoorbeeld op sites als Reddit zij er groepen te vinden rond allerlei zaken, zoals films en series.

Omdat je inlogt met je PlayStation Network-profiel, weet de app precies welke games je hebt en vaak speelt. Dat maakt de ontdek-functie van Communities erg bruikbaar, met de meest recente games bovenaan. Zo kunnen spelers van Final Fantasy XV elkaar in de app bijvoorbeeld om hulp vragen, of kunnen Overwatch-spelers nieuwe teamgenoten vinden om de game competitief te spelen.

Per community kun je instellen of je notificaties wil ontvangen, zowel wanneer nieuwe berichten worden geplaatst en wanneer mensen reageren op bestaande berichten. Die meldingen zijn ook in een los tab te zien, wat de app erg overzichtelijk houdt.

Download PlayStation Communities voor Android of voor iOS (gratis)

Bear

Eén van de vele schrijf-apps voor iOS, en toch is Bear de moeite waard. Een minimalistisch vormgegeven app, waarin je aan de hand van tags je notities toch altijd makkelijkt terug kan vinden. Die tags voeg je gewoon in je tekst toe, door een #hashtag voor een woord te zetten. Vervolgens kun je in de tekst op die tag drukken om snel meer documenten met die tag te vinden.

Bear Writer
Bear Writer

Zo laagdrempelig is ook de rest van de vormgeving. Zo staat er in de marge van de tekst naast koppen altijd subtiel welke grootte je hebt gebruikt, bijvoorbeeld H1 of H2. Zulke koppen maar ook lijstjes, links en afbeeldingen voeg je toe met een handige toolbar boven het toetsenbord. Goed bereikbaar en simpel te gebruiken, zodat je je op de tekst kan richten.

Standaard is Bear gratis te gebruiken, maar wie zijn documenten tussen meerdere apparaten wil synchroniseren moet een abonnement à 1,49 euro per maand of 15,99 euro per jaar nemen. Dan kun je ook documenten exporteren naar tal van andere bestandsformaten, en krijg je toegang tot allerlei thema's met andere kleurstellingen en lettertypen.

Download Bear voor iOS (gratis)