Apple is voornemens drones te gebruiken voor het verbeteren van de kaartenapplicatie. Ook heeft de fabrikant daarvoor een startup overgenomen.

Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen. De veranderingen zouden volgend jaar geïmplementeerd kunnen worden.

Apple zou op dit moment een team van experts op het gebied van robotica en dataverzameling samenstellen, dat drones wil gebruiken voor het verzamelen en updaten van de kaarteninformatie. Deze methode zou sneller werken dan de huidige werkwijze, waarbij Apple gebruikmaakt van bestelwagens die met camera's foto's maken van de omgeving.

De drones zouden gebruikt worden voor het nakijken van straatborden en het bijhouden van wegwerkzaamheden. De opgehaalde data zou vervolgens snel naar Apple worden gestuurd, waar het team de kaartenapplicatie snel van updates kan voorzien. 

Apple heeft al de goedkeuring van de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA gekregen voor het laten vliegen van een onbemand vliegtuig. Deze toezichthouder reguleert alles dat met burgerluchtvaart te maken heeft.

Navigatie in gebouwen

Ook zou Apple de navigatie in gebouwen willen verbeteren. Het bedrijf wil mensen zijn routeplanner bijvoorbeeld laten gebruiken op vliegvelden of in musea. Daarvoor zou de fabrikant de startup Indoor.io hebben overgenomen. Apple heeft de aankoop inmiddels bevestigd, maar heeft niet gemeld wat het precies van plan is met de aankoop.

Tevens zou Apple werken aan een functie die autorijders laat zien in welke rijbaan ze moeten blijven om een route te volgen. 

Apples grootste concurrent Google heeft deze functie al in zijn eigen kaartenapp zitten. Google Maps bevat ook plattegronden van steeds meer gebouwen.