Spelers van het smartphonespel Pokémon Go zouden door een update in december meer dan honderd nieuwe Pokémon kunnen vangen.

Dat blijkt uit een onderzoek van de broncode van het spel door PokeVS, meldt VentureBeat. Het zou gaan om Pokémon uit de tweede generatie van het spel en ‘legendarische’ Pokémon zoals Mew en Mewtwo. 

Volgens de onderzoekers worden er door de update meer functies toegevoegd. Het zou gaan om het ruilen van Pokémon en een-op-een gevechten tussen spelers onderling. Ontwikkelaar Niantic Labs heeft nog geen commentaar gegeven op de bevindingen van PokeVS. 

Eerder deze maand ontdekte The Silph Road dat in de code van de game ruimte was gemaakt voor Pokémon nummer 152 tot en met 251. Een woordvoerder van Niantic Labs zei eerder dat de tweede generatie Pokémon middels een update hun intrede in het spel gaan doen, maar hij wilde verder geen details geven.

Recent kwam er al een nieuwe Pokémon in het spel, namelijk de paarse Ditto. Het fictieve monster verschuilt zich als een andere Pokémon en openbaart zich pas nadat de speler het digitale wezen heeft gevangen.

Spelers binden

Pokémon Go werd afgelopen zomer gelanceerd en groeide met meer dan een half miljard downloads uit tot een van de succesvolste smartphonegames tot dusver. Naar verluidt leverde het de ontwikkelaar Niantic Labs zo’n 600 miljoen dollar op in de eerste negentig dagen na de lancering in juli.  

De populariteit is echter tanende. Om gebruikers een reden te geven om te blijven spelen, kwamen de ontwikkelaars bijvoorbeeld al met bonussen voor mensen die dagelijks een Pokémon vangen.