'Apple verwerkt augmented reality-technologie in camera-app'

Apple wil zijn camera-app voorzien van verschillende augmented reality-technieken, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om objecten die een iPhone-gebruiker filmt te herkennen.

Dat meldt Business Insider donderdag op basis van een anonieme bron met kennis van Apples plannen.

De iPhone-maker zou het ook mogelijk willen maken om gezichten te herkennen en te manipuleren binnen de camera-app. Mogelijk zou dat lijken op de 'filters' die Snapchat al enige tijd aanbiedt.

Augmented reality (AR) is de verzamelnaam voor technologieën die beelden van de echte wereld voorzien van extra digitale informatie. Snapchat gebruikt bijvoorbeeld AR-technologie om gezichten te herkennen en hier animaties van dieren of maskers op te projecteren.

Bril

Naar verluidt verkent Apple ook de productie van een AR-bril, zoals de eerdere Google Glass. Die bril toonde informatie van een gekoppelde smartphone op een klein display voor het oog van de gebruiker.

De bril van Apple zou echter op zijn vroegst in 2018 verschijnen. Volgens Business Insider werkt een voormalig bestuurder van de Osterhout Design Group, een startup die een eigen AR-bril maakt, nu voor Apple aan deze technologie.

In de afgelopen jaren nam Apple al verschillende startups over die aan augmented reality werkten. Medewerkers van die kleine bedrijfjes zouden zijn toegevoegd aan het camerateam van Apple.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie