Tinder biedt opties voor transgenders aan

De dating-app Tinder laat gebruikers voortaan zelf invullen wat hun genderidentiteit is. Het gender is zelf in te vullen of te selecteren uit een lange lijst suggesties.

Tinder onthulde dinsdag de nieuwe genderopties in een blogpost.

De nieuwe functie is zeven maanden in ontwikkeling geweest en is in samenwerking met organisaties voor transgenderrechten gemaakt.

Haatreacties

Daarnaast kunnen gebruikers ervoor kiezen hun gender te verbergen of juist te laten zien. Ook wordt er uitleg gegeven over de problemen voor transgenders en worden mensen aangemoedigd op een positieve manier met elkaar om te gaan.

Het is voor gebruikers van Tinder al langer mogelijk klachten in te dienen over anderen, wanneer zij hen lastig vallen of wanneer ze de regels overtreden. Veel van die klachten gingen over transgenders, omdat het niet altijd duidelijk is of degene op de foto en man of een vrouw is. 

Dat leverde een hoop haatreacties op en dat is precies wat Tinder met deze wijziging wil aanpakken. Door mensen uit te leggen wat een transgender precies is en tegen welke problemen zij aanlopen, hoopt het netwerk op meer begrip.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie