Google toont slimme muzieksuggesties in Play Music

Google gaat zijn muziekstreamingdienst Play Music voorzien van slimme muzieksuggesties, die rekening houden met onder meer de locatie van de gebruiker en het weer.

Het bedrijf gaat zijn zelflerende 'machine learning'-algoritmes inzetten om suggesties voor individuele gebruikers te verbeteren.

Google gebruikt al vergelijkbare algoritmes om zoekresultaten per persoon aan te passen en om informatie beschikbaar te maken via de Assistant, een stemassistent die verwerkt zit in chat-app Allo en de Pixel-telefoons van Google.

Gebruikers van Google Play Music moeten eerst toestemming geven voordat de nieuwe functie wordt ingeschakeld. De app kan vervolgens zien waar gebruikers zich bevinden, zodat in een sportschool bijvoorbeeld actievere muziek wordt gedraaid dan in een bibliotheek.

Offline

Play Music slaat altijd een playlist offline op, zodat gebruikers naar muziek kunnen blijven luisteren als hun internetverbinding wegvalt.

Het thuisscherm van de app is opnieuw ingericht, zodat suggesties een belangrijkere plaats krijgen. Google zegt dat er ook nog menselijke curatoren werken aan het aanbieden van muziekselecties.

Google Play Music is beschikbaar voor Android, iOS en op het web.

Lees meer over:

Wekelijkse podcast

Wekelijkse podcast
De redactie van NUtech maakt wekelijks een podcast naar aanleiding van het belangrijkste technieuws van die week.
Tip de redactie