Twitter overweegt zijn videodienst Vine te verkopen in plaats van op te heffen. Er zouden al meerdere biedingen op tafel liggen.

Dat melden bronnen aan TechCrunch. Onder de biedende partijen is volgens de site vermoedelijk het Japanse berichten- en gamesbedrijf Line.

Vine is een app waarmee gebruikers video’s van maximaal 6 seconden kunnen maken en delen. De ontwikkelaar van Vine werd in 2012 overgenomen, waarna de app door Twitter zelf werd uitgebracht.

Maar Twitter maakte eind oktober bekend te willen stoppen met Vine. Vermoedelijk wilde het bedrijf dat om de bedrijfskosten terug te dringen en zo aantrekkelijker te worden voor potentiële overnamekandidaten.

Steun

Daarop stroomden de steunbetuigingen voor Vine op sociale media binnen. Ook ontving Twitter diverse overnamebiedingen voor Vine, waarvan enkele minder dan 10 miljoen dollar  zouden bedragen. Dat zou erop kunnen wijzen dat het verkopen van Vine geen significante inkomsten voor Twitter op gaat leveren.

Twitter heeft nog niet gereageerd op de berichten. Het bedrijf zou zich momenteel aan het beraden zijn op de biedingen op Vine.